Advocaat en ADO vloeren ook koploper PEC, Heracles profiteert niet ten volle

17-02-2023 22:01
64

PEC Zwolle heeft zijn eerste nederlaag sinds oktober geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Dick Schreuder ging met 3-1 onderuit tegen het ADO Den Haag van Dick Advocaat. Ook achtervolger Heracles Almelo wist echter niet te winnen.

ADO Den Haag - PEC Zwolle 3-1
Advocaat zag zijn ADO uit de startblokken schieten voor eigen publiek. Joey Sleegers opende na vier minuten de score na een snelle uitbraak en in de elfde minuut gaf hij een assist op Xander Severina. Nog geen minuut na de 2-0 kwam PEC echter al terug in de wedstrijd. Feyenoord-doelwit Thomas van den Belt rondde af na een vrije trap van Haris Medunjanin.

De Blauwvingers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de beslissing viel een kwartier voor tijd aan de andere kant. Boy Kemper stelde de drie punten veilig voor ADO, dat weer volop meedoet voor een plek in de play-offs. De ploeg van Advocaat is nu tien wedstrijden op rij ongeslagen. PEC ging voor het eerst sinds 28 oktober onderuit, maar gaat nog wel stevig aan kop.

Heracles Almelo - Willem II 1-1
Heracles Almelo liet na om het gat met PEC te verkleinen. Antonio Satriano zette de Almelose ploeg nog wel op het goede spoor na 27 minuten. Dat leek lange tijd voldoende, maar in de slotminuten maakte Jizz Hornkamp gelijk voor Willem II.