'Trauner herstelt voorspoedig en kan sneller dan verwacht rentree maken'

'Trauner herstelt voorspoedig en kan sneller dan verwacht rentree maken'

18-02-2023 20:15
30

Feyenoord moet het zaterdag in de Eredivisie-topper tegen AZ nog zonder Gernot Trauner stellen, maar de Oostenrijker wordt spoedig terugverwacht. Het is de verwachting dat hij volgende week tegen Fortuna Sittard weer bij de selectie zit, meldt het Algemeen Dagblad.

Dat is een flinke opsteker voor de Rotterdammers in de titelstrijd. Trauner heeft daarmee voldoende tijd om wedstrijdritme op te doen in aanloop naar De Klassieker tegen Ajax op 19 maart. Eerder werd al duidelijk dat zijn herstel sneller verloopt dan verwacht. De dertigjarige mandekker hervatte begin deze week de training bij Feyenoord, nadat hij tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een knieblessure had opgelopen.

De naderende rentree van Trauner zadelt coach Arne Slot met een luxeprobleem op. Lutsharel Geertruida, die de aanvoerdersband draagt tegen AZ, maakt de laatste weken een uitstekende indruk in het hart van de defensie. Hij kan echter ook als rechtsback uit de voeten. In dat geval is Marcus Pedersen het kind van de rekening.

Trauner is in zijn herstel overigens een stap verder dan Sebastian Szymanski, maar ook de Pool maakt vorderingen.