Clasie had gelijkspel terecht gevonden: 'Geluk was aan de kant van Feyenoord'

Clasie had gelijkspel terecht gevonden: 'Geluk was aan de kant van Feyenoord'

18-02-2023 23:30 Laatste update: 19-02-2023 00:21
208

Jordy Clasie is zeer teleurgesteld om hoe AZ het duel met Feyenoord zaterdagavond uit handen heeft gegeven. De aanvoerder van Alkmaarders had een gelijkspel terecht gevonden.

"Het is gewoon doodzonde dat je hem weer verliest in de laatste minuut", aldus een zichtbaar gefrustreerde Clasie na afloop voor de camera’s van ESPN. "De 1-1 moet je in de laatste paar minuten gewoon over de streep trekken. Dat hebben we nu nagelaten."

Clasie is van mening dat een gelijkspel terecht was geweest. "Feyenoord had wel de overhand, maar we gaven niet veel weg. Wij kregen met Jesper (Karlsson, red.) ook nog een grote kans. Als hij die goed aanneemt, sta je 1-2 voor. Uiteindelijk was 1-1 het maximaal haalbare en de terechte uitslag. Maar het geluk was aan de kant van Feyenoord."

De voormalig international van Oranje vond het niveau van de wedstrijd niet goed. "Als we de bal hadden, deden we er niet veel mee. Dat is normaal een kracht van ons. In de tweede helft kwamen we er niet meer uit. We probeerden vooruit druk te zetten maar versnelden daarmee juist hun aanval. Dat moeten we als ploeg beter gaan herkennen."

Feyenoord loopt door de overwinning op AZ vijf punten uit op de ploeg van trainer Pascal Jansen. Ondanks dat trekt Clasie nog geen conclusies. "Deze is natuurlijk zuur, maar we moeten de koppies bij elkaar houden en op naar volgende week."