Dilrosun baalt van eigen goal, maar is trots op veerkracht: 'Hebben gedomineerd'

Dilrosun baalt van eigen goal, maar is trots op veerkracht: 'Hebben gedomineerd'

19-02-2023 08:59
97

Feyenoorder Javairo Dilrosun beleefde op persoonlijk vlak een ongelukkige avond tegen AZ. De aanvaller annex middenvelder maakte in de eerste helft een eigen doelpunt, maar herpakte zich in het tweede bedrijf.

Dilrosun speelde tegen AZ als aanvallende middenvelder, vanwege de schorsing van Orkun Kökcü. "Het was moeilijk om de ruimtes te kunnen vinden. AZ stond heel diep en de buitenspelers hielpen de middenvelders. Het belangrijkste is dat ik het team heb geholpen door op die positie te spelen", aldus de linkspoot na afloop bij ESPN. 

"We moesten ons voorbereiden op een moeilijke wedstrijd. Het was ook een zware wedstrijd, maar het is belangrijk dat we die hebben gewonnen." Door de overwinning in extremis sloeg Feyenoord een gat van vijf punten met AZ.

Even leek het mis te gaan voor de Rotterdammers, toen Dilrosun na zeventien minuten spelen de bal in eigen goal kopte. "Ik stond te hoog waardoor ik weer naar achter moest. Ik dacht ook dat iemand achter me kwam van AZ en dat ik moest koppen." De 24-jarige Amsterdammer is trots op de veerkracht die Feyenoord vervolgens toonde. "We laten onze koppen niet hangen als we achter staan. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, we speelden beter dan AZ."