Van Hanegem adviseert Slot over Trauner: 'Onzin zou ik dat vinden'

Van Hanegem adviseert Slot over Trauner: 'Onzin zou ik dat vinden'

20-02-2023 12:59
70

De zorgen bij Feyenoord waren groot toen Gernot Trauner in aanloop naar de tweede seizoenshelft een blessure opliep, maar als het aan Willem van Hanegem ligt neemt de Oostenrijker op de bank plaats als hij weer fit is. Dat ligt niet alleen aan Lutsharel Geertruida, maar ook aan Marcus Pedersen.

Feyenoord maakte vorige week bekend dat Trauner de training heeft hervat. Mogelijk keert hij tegen Fortuna Sittard al terug in de wedstrijdselectie. 'Gernot Trauner is bijna weer fit en dat is een geweldige verdediger. Toch denk ik dat het nog even zal duren voor hij weer basisspeler is', stelt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Niet alleen Geertruida doet het uitstekend centraal achterin, ook Pedersen heeft zijn kans gepakt tijdens de absentie van Trauner. 'Dat hij nog geduld moet hebben, komt ook door Marcus Pedersen. Dat is gewoon een belangrijke speler met de energie die hij brengt aan de zijkant. Dus waarom Lutsharel Geertruida naar rechts en Pedersen eruit? Onzin zou ik dat vinden. Dat zeg ik niet omdat hij een keer scoorde, Pedersen verdient het om te blijven spelen.'

De Noorse rechtsback maakte zaterdag de winnende treffer in de Eredivisie-topper tegen AZ (2-1).