Kraay: 'Als ze onder deze trainer drie, vier keer verliezen, is het gebeurd'

Kraay: 'Als ze onder deze trainer drie, vier keer verliezen, is het gebeurd'

20 februari - 20:12
34

Hans Kraay junior verbaast zich over het gedrag van Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez. De ESPN-verslaggever verwacht dat een ontslag van de Spanjaard niet lang op zich laat wachten, wanneer de resultaten minder worden.

Velázquez werd vrijdagavond tegen RKC Waalwijk (3-1) met een rode kaart naar de tribune gestuurd. Kraay vertelt bij Voetbalpraat op ESPN dat hij dit seizoen drie keer in de rust van een wedstrijd van Fortuna met zijn oor tegen de kleedkamer aan stond. "Van de achttien minuten rust heb ik hem 33 minuten horen blèren, met magneetjes horen schuiven en aquitu en you horen schreeuwen..."

"Toen dacht ik: als ik onder hem trainde, zou ik denken: laat mij maar even buiten staan tijdens de rust. Van mij hoeft het niet", spreekt Kraay zijn onbegrip uit. "Maar ze halen wel resultaat." Fortuna staat met 26 punten op de elfde plaats. "Als ze onder deze trainer drie, vier keer verliezen is het gebeurd. Ik keek nog even naar zijn statistieken: zestien clubs in dertien jaar. Dat zegt wel iets."

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Velázquez geschorst. De oefenmeester mist daardoor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s