Van Basten lyrisch over 'beste speler' bij Ajax: 'Vind hem veel beter dan Antony'

Van Basten lyrisch over 'beste speler' bij Ajax: 'Vind hem veel beter dan Antony'

20-02-2023 22:04
86

Jan Mulder en Marco van Basten zijn lyrisch over Mohammed Kudus. De Ghanees is onder John Heitinga van grote waarde en volgens Mulder zelfs de beste speler bij Ajax.

Heitinga gebruikt Kudus als rechtsbuiten, terwijl zijn voorganger Alfred Schreuder hem veelvuldig in de spits posteerde. De 22-jarige spelmaker is los onder de nieuwe Ajax-trainer en scoorde vier keer in de laatste zes wedstrijden. "Kudus is de beste speler van Ajax", constateert Mulder bij Rondo op Ziggo Sport. "Wat een klasse speler. Waarom speelde hij onder Schreuder niet altijd? Daar zat hij vaak op de bank. Je laat hem drie of vier wedstrijden staan en je ziet meteen zijn klasse. Dát maakt Ajax op dit moment."

Mulder krijgt bijval van Van Basten. Aan tafel wordt benadrukt dat de rechtsbuitenpositie sinds het vertrek van Antony naar Manchester United een hoofdpijndossier was. "Ik vind hem zelfs veel beter dan Antony", aldus San Marco. "Het is een betere voetballer en hij is prettiger om mee samen te spelen."

"Antony had wel acties, maar hij kon ook zo warrig zijn. Kudus heeft een veel vastere techniek en weet waar hij naartoe gaat. Antony is misschien sneller, maar Kudus is slimmer en technischer. Hij is veel meer voetballer en allrounder voor het team."