Cruijffiaans PSG-incident levert verdeeldheid op: 'Hij liet z'n karakter zien'

Cruijffiaans PSG-incident levert verdeeldheid op: 'Hij liet z'n karakter zien'

21-02-2023 10:05
36

De opmerkelijke actie van Paris Saint-Germain-directeur Luis Campos afgelopen weekend zorgt voor commotie en verdeeldheid in de Franse sportwereld. Tijdens de 4-3 overwinning van de Parijzenaren op Lille OSC baarde de Portugees opzien door het veld op te lopen.

Op RMC Sport sprak oud-prof Jérôme Rothen zich uit over de gebeurtenis. Hij vond dat Campos goed handelde, omdat hij 'helemaal geen coach' wilde zijn, wat sommige media suggereerden. "Dat is niet het doel van zijn afdaling naar de rand van het veld. Ik weet zeker waarom hij specifiek in deze wedstrijd dit deed. De scheidsrechter bij deze wedstrijd was niet per se in het voordeel van de Parijzenaren. Luis Campos heeft de indruk dat PSG niet beschermd is zoals het hoort en liet dit weten aan de scheidsrechter", aldus Rothen. "Hij liet z'n karakter zien."

Ook voormalig PSG-speler Mathieu Bodmer gaf zijn mening bij RMC Sport. Hij had zo zijn twijfels over de actie van Campos, maar vond dat hij hier alle reden toe had. "Nu denk ik niet dat het zijn rol is om dat te doen. Het is niet aan hem om met de scheidsrechters te praten. Het laat alleen maar zien dat er veel druk is bij PSG." Volgens Bodmer speelde de technisch directeur zijn laatste kaart en die bezorgde zijn club de overwinning.

De grootste kritiek op Campos kwam vanuit de studio van Canal+. De Franse ex-prof Olivier Dacourt haalde flink uit naar de Portugees. "Dit is een schandaal. Op een gegeven moment moet iedereen op zijn plek blijven. In een club is er een hiërarchie. Dit gebeurt nooit in grote clubs", aldus Dacourt. Het incident deed terugdenken aan 1980, toen Johan Cruijff als technisch adviseur van Ajax vanaf de tribune naar beneden kwam om trainer Leo Beenhakker te adviseren.