Verbeek ziet mooie functie bij KNVB vrijkomen: 'Nog nooit meegemaakt'

Verbeek ziet mooie functie bij KNVB vrijkomen: 'Nog nooit meegemaakt'

21-02-2023 17:35
47

Gertjan Verbeek ziet het wel zitten om de nieuwe trainer van Jong Oranje te worden, zo laat hij blijken bij Vandaag Inside. De zestigjarige oefenmeester staat ook nog open voor een buitenlands avontuur, maar voor het bondscoachschap van Syrië bedankte hij.

"Ik zou nog weleens bondscoach willen zijn", erkent Verbeek. "Erwin van der Looi houdt er nu mee op bij Jong Oranje... Ik heb het bondscoachschap nog nooit meegemaakt. Dat hoeft niet per se van het eerste nationale team te zijn, dat zou ook een Jong-team kunnen zijn. Maar daar moet je contacten voor hebben. Dat is tegenwoordig belangrijk: niet hoe goed je bent, maar wie je kent. Dat is langzaam aan het uitdoven bij mij."

Toch wordt er ook naar Verbeek nog wel geïnformeerd. "Je krijgt hier en daar weleens telefoontjes, maar het is nooit concreet geworden. De laatste keer dat ik gebeld werd, was door iemand die op zoek was naar een bondscoach voor Syrië. Dat was nog voor de aardbeving. Toen ik me erin ging verdiepen, bleek dat Mark Wotte daar technisch directeur is bij de bond. Drie weken later vond daar die aardbeving plaats. Maar ik had al meteen gezegd: Syrië is mij te onrustig. Dus het moet ook voor mijn vrouw en kind leuk zijn om daar te vertoeven."

Verbeek sluit desondanks niet uit dat hij nog eens in het buitenland aan de slag gaat. Hij was eerder werkzaam in Australië bij Adelaide United. "Dat is wel een heel eind weg, maar we hebben het daar wel heel erg naar ons zin gehad. Ik zou het niet uitsluiten als een club in de Australische competitie nog een keer aan mij denkt. Dan zou ik er wel goed over nadenken. Het is goed bevallen, ik vond het jammer dat wij noodgedwongen terug moesten toen de coronapandemie uitbrak."