Slot over luxeprobleem Feyenoord: 'Qua opbouw buitencategorie in Eredivisie'

Slot over luxeprobleem Feyenoord: 'Qua opbouw buitencategorie in Eredivisie'

21-02-2023 18:45
50

Arne Slot lijkt straks een lastige keuze te moeten maken tussen Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner. De trainer van Feyenoord denkt beide verdedigers echter nog hard nodig te hebben in het restant van het seizoen.

Als Trauner de komende dagen de training goed doorstaat, dan kan hij tegen Fortuna Sittard zondag terugkeren in de wedstrijdselectie van de Rotterdammers. De laatste weken werd de Oostenrijker overtuigend vervangen door Geertruida, die onder meer in de topper tegen AZ (2-1) tot de uitblinkers behoorde. Laatstgenoemde kan echter ook als rechtsback uit de voeten.

Wedden

Meer odds

"Ze zijn gewoon niet dezelfde types", reageert Slot in het Algemeen Dagblad. "Gernot Trauner is kopsterker. Lutsharel Geertruida is wat comfortabeler aan de bal, met name bij het indribbelen. Geertruida is qua opbouw in de Eredivisie van de buitencategorie. Maar het zijn beiden goede verdedigers."

Het lijkt een luxeprobleem voor Slot, die mogelijk toch wat zorgen heeft centraal achterin. David Hancko verliet dinsdag hinkend het trainingsveld.