Van der Vaart laakt Ajax: 'Ik schaam me niet snel, maar dacht: krijg nou wat...'

Van der Vaart kent 'Ajax-schaamte': 'Dan ben je heel diep gezonken'

23 februari 2023 om 07:01

Rafael van der Vaart vindt dat Ajax het donderdagavond aan diens stand verplicht is om Union Berlin te verslaan. De 109-voudig Oranje-international schaamde zich vorige week voor het optreden van de Amsterdammers tegen Die Eisernen.

In de heenwedstrijd kwam Ajax niet verder dan 0-0 tegen Union. "Wat er verkeerd ging? Alles. Ik schaam me niet snel, maar ik zat te kijken en dacht: krijg nou toch wat...", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Alle respect voor Sheraldo Becker, Thorsby en al die andere spelers; dat Ajax weggespeeld wordt... Ze werden gedomineerd door Union."

"Dat is pijnlijk", meent Van der Vaart, die stelt dat het in Stadion An der alten Försterei eenvoudiger wordt voor Ajax, omdat de ploeg van John Heitinga in Berlijn niet te maken heeft met het morrende thuispubliek. "Ajax gaat gewoon door. Als dat niet gebeurt, komt mijn schaamte terug." Van der Vaart weigert de nummer twee van de Bundesliga te veel credits te geven. "Natuurlijk, ze hebben een goede coach, maar als je als Ajax uitgeschakeld wordt door Union Berlin, ben je heel diep gezonken."

Ajax en Union trappen donderdagavond om 21.00 uur af in Berlijn.