Koeman ziet ervaren rots stoppen bij Kroatië: 'Blijft voor altijd in mijn hart'

Koeman ziet ervaren rots stoppen bij Kroatië: 'Blijft voor altijd in mijn hart'

23 februari - 16:36 Laatste update: 16:40
7

Dejan Lovren stopt bij de nationale ploeg van Kroatië. De mandekker van Olympique Lyon deelt dat in een openhartig bericht op social media, waarin hij terugblikt op zijn tijd bij de Vatreni. Dat betekent ook dat Oranje geen rekening hoeft te houden met Lovren in de Nations League.

Lovren beleefde op de WK's van 2018 en 2022 mooie successen met Kroatië, door een zilveren en bronzen medaille te veroveren. In de aankondiging van zijn afscheid op Twitter blikt Lovren terug op zijn loopbaan bij het nationale team. 'De mooiste hoofdstukken die wij wisten te schrijven met het nationale team, waren die van de afgelopen vijf jaar. Deze herinneringen blijven voor altijd in mijn hart', aldus de stopper. 

De beslissing van Lovren om te stoppen zal ook bij Oranje binnenkomen. Bondscoach Ronald Koeman weet nu namelijk dat hij geen rekening hoeft te houden met de verdediger. In juni staat Oranje namelijk in de Nations League tegenover Kroatië. De winnaar plaatst zich voor de finale van het toernooi, waarvan de laatste duels in Nederland afgewerkt worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s