Spelersrapport: mislukte poging tot remontada levert PSV veel onvoldoendes op

Spelersrapport: mislukte poging tot remontada levert PSV veel onvoldoendes op

23 februari - 20:41 Laatste update: 20:53
135

PSV is er niet in geslaagd om de 3-0 van vorige week in Sevilla weg te poetsen in eigen huis. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij mocht in de slotfase nog heel even dromen van een comeback, maar een wonder van Eindhoven zat er nooit echt in. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Walter Benítez - 6,5: Een van de betere bij PSV, op een avond waarin het voorin moest gebeuren. De Argentijnse doelman deed wat hij moest doen en bracht kort na rust goed redding op een poging van Youssef En-Nesyri.

Phillipp Mwene - 5: Van Nistelrooij koos voor Mwene in plaats van Jordan Teze, in de hoop dat de Oostenrijker op aanvallend vlak wat meer zou kunnen brengen. De vleugelverdediger leverde in de tweede helft nog een goede voorzet af op De Jong, maar bracht PSV niet de vooraf beoogde aanvallende impuls. 

André Ramalho - 6: Oogde vrij solide. De Braziliaan stond in de tweede helft met een uitstekende pass vanuit achteruit aan de basis van de 1-0.

Jarrad Branthwaite - 6: Net als vorige week in Zuid-Spanje redelijk stabiel. Haalde een aantal ballen weg maar verdween naarmate het duel vorderde net als zijn collega-verdedigers in de anonimiteit. 

Patrick van Aanholt - 5,5: Speelde degelijk, maar viel niet op. Moet het vaak hebben van zijn rushes over de linkerflank, maar die bleven tegen Sevilla beperkt. 

Guus Til - 5: Speelde net als in Sevilla een behoorlijk matige wedstrijd. Verkwanselde een prima schietkans in de openingsfase en was slordig in balbezit. 

Joey Veerman - 5: Doorgaans in staat om met gemak een medespeler te vinden, maar leed te vaak balverlies. Kwam slechts één keer in de positie om een schot te lossen. Moest PSV van creativiteit voorzien, maar slaagde daar niet in.

Erick Gutiérrez - 4,5: Mocht starten bij afwezigheid van Ibrahim Sangaré, maar maakte geen al te sterke indruk. De Mexicaan verzorgde samen met Veerman de opbouw, maar deed dat in een te traag tempo en koos te vaak voor de voorzichtige oplossing, waardoor PSV niet in kansrijke posities kwam. 

Johan Bakayoko - 6: Begon sterk en bedrijvig. De vleugelaanvaller leverde in de openingsfase een goede voorzet af op Luuk de Jong en was directe tegenstander Marcos Acuña een paar keer te slim en snel af. Kreeg in de tweede helft drie goede kansen en had moeten scoren.

Luuk de Jong - 6,5: Werd net als vorige week te weinig in stelling gebracht door zijn teamgenoten, maar was in de slotfase toch van grote waarde. De spits tikte na 77 minuten spelen slim binnen en leek PSV kort daarna met een droge knal zelfs op 2-0 te zetten. Helaas voor de Eindhovenaren werd hij teruggefloten voor buitenspel.

Xavi Simons - 5: Maakte in zijn gretigheid en vastberadenheid om PSV op gang te helpen een aantal overtredingen in de openingsfase. De middenvelder annex aanvaller was onrustig. Leverde in de slotfase nog wel een assist op Fábio Silva, die uitstekend inviel. 

Invallers

Fabio Silva - : 7,5: Viel uitstekend in. De Portugees was bedrijvig, belangrijk bij de 1-0 en nam zelf de 2-0 voor zijn rekening.

Mauro Junior -: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer 
Ruud van Nistelrooij - 5: Zijn keuze voor Mwene viel ietwat ongelukkig uit. De trainer koos er ook pas relatief laat voor om in te grijpen, terwijl de Eindhovenaren misschien al wel in een eerder stadium wat vers bloed hadden kunnen gebruiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie