Slot vertelt meer over blessure van Timber: 'In één scenario is het einde seizoen'

Slot vertelt meer over blessure van Timber: 'In één scenario is het einde seizoen'

24-02-2023 14:13
26

Feyenoord zal het zo'n twee tot vier maanden moeten stellen zonder Quinten Timber. Dat heeft trainer Arne Slot onthuld. De kans is daardoor aanwezig dat Timber zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gespeeld heeft.

Vrijdag werd bekend dat Timber de komende periode aan de kant staat bij Feyenoord met een knieblessure. De Rotterdammers deden geen uitspraken over de precieze hersteltijd, Slot doet dat wel. "Hij is vandaag (vrijdag, red.) nog in het ziekenhuis voor een MRI-scan. Zo kunnen we exact bepalen hoelang het gaat duren, want dat kun je nooit op een dag zeggen. Maar hij zal er echt wel maanden uit liggen. Dat moet je denk ik zien als een periode van twee tot vier maanden", zegt Slot op de persconferentie.

"Er moet dan nog bepaald worden hoe ernstig dat is", gaat Slot verder. De coach kan nog niet zeggen of het seizoen al afgelopen is voor Timber. "In het ene scenario is het einde seizoen, in het andere scenario kan hij nog een maand van waarde zijn voor ons. Je moet wel de tijd respecteren die voor deze blessure staat. Voor Quinten zelf is het vooral ontzettend vervelend. Hij moest veel eerder terugkomen van zijn voetblessure dan de bedoeling was. Hij was al aan het spelen terwijl hij er fysiek misschien nog niet helemaal klaar voor was."

"Dan heb ik het niet over blessures, maar wel qua inhoud en frisheid. Normaal heb je dan langer nodig voordat je weer opgesteld wordt, maar we hadden hem eerder nodig. Dat heeft Quinten voor het team gedaan. Hij heeft daardoor wat mindere wedstrijden gespeeld, maar dat is niet gek. Hij stond nu op het punt om weer de beste Quinten Timber te zijn, maar afgelopen woensdag kwam hij zeer ongelukkig in botsing. Daardoor is hij nu lang uitgeschakeld", besluit Slot.