Heracles laat met zeven goals geen spaan heel van Telstar: Armenteros uitblinker

24-02-2023 22:11 Laatste update: 22:13
32

Heracles Almelo heeft vrijdagavond gehakt gemaakt van Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer John Lammers haalde ongenadig hard uit met zeven doelpunten en blijft daarmee in het spoor van koploper PEC Zwolle.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Telstar geen grote kans had om de overwinning mee te nemen uit Almelo. Na elf minuten was het al raak door Anas Ouahim. Daarna deed Nikolai Laursen nog een duit in het zakje. Ouahim zorgde er met zijn tweede goal voor dat Telstar al na 35 minuten met 3-0 achter stond. In minuut 36 kwam Samuel Armenteros binnen de lijnen en de Zweedse spits had slechts drie minuten nodig om zijn eerste doelpunt te scoren. Heracles Almelo ging daardoor met een 4-0 voorsprong de rust in.

Na rust leek Heracles het wat rustiger aan te doen, maar in de slotfase drong het alsnog aan op het doel van de weerloze tegenstander. Emil Hansson pikte in minuut 77 ook nog zijn doelpunt mee, maar het echte slotakkoord was voor Armenteros. De invaller maakte in minuut 80 zijn tweede goal en één minuut voor het einde completeerde de Zweed zijn hattrick. Een klinkende overwinning voor Heracles Almelo was het resultaat, waardoor de ploeg van Lammers op drie punten van koploper PEC Zwolle blijft.