Slot legt tactiek uit: 'Hoe vaker hij daar gaat spelen, hoe beter hij wordt'

Slot legt tactiek uit: 'Hoe vaker hij daar gaat spelen, hoe beter hij wordt'

26-02-2023 12:10
25

Arne Slot heeft de verwachtingen rond de terugkeer van Gernot Trauner getemperd. Volgens de trainer van de Rotterdammers heeft de Oostenrijker nog maar een paar keer getraind en is het onwaarschijnlijk dat hij zal spelen.

Volgens Slot speelt Trauner alleen als de nood hoog is. "Hij heeft slechts twee trainingen meegedaan. Trauner staat alleen nog niet op het punt om te beginnen, tenzij de nood hoog aan de man is", verklaart Slot de aanwezigheid van de Oostenrijker bij de selectie van Feyenoord. Er werd gevreesd voor een lange blessure van de mandekker, maar hij is een stuk verder dan verwacht in zijn herstel.

Slot heeft op de positie van aanvallende middenvelder gekozen voor Javairo Dilrosun. Volgens de trainer is een goede wedstrijd op die positie ook een kwestie van ervaring voor de aanvaller van origine. "Dilrosun staat weer op tien, maar daar heeft hij het met ups en downs gedaan. Hoe vaker hij daar speelt, hoe beter het gaat worden."

De tegenstander van zondag is Fortuna Sittard, een goede ploeg volgens Slot maar hij vreest een speler specifiek. "Het is een ervaren elftal. Fortuna heeft een goede spits die je geen ruimte en tijd moet geven. Bij standaardsituaties hebben ze lengte. Voor ons is dat een uitdaging om goed te verdedigen."