'Als Slot trainer van Ajax was, dan was er nul spanning geweest in de Eredivisie'

'Als Slot trainer van Ajax was, dan was er nul spanning geweest in de Eredivisie'

27 februari - 07:10
79

Kenneth Perez steekt de loftrompet over Arne Slot. De analist van ESPN denkt dat de Eredivisie een stuk minder spannend zou zijn als de 44-jarige trainer niet bij Feyenoord, maar bij Ajax aan het roer zou staan.

Feyenoord won met 2-4 bij Fortuna Sittard, terwijl Ajax in het spoor blijft door een 1-2 zege op Vitesse. Het gat tussen de aartsrivalen bedraagt drie punten. "Wat ben ik blij dat Arne Slot niet vanaf het begin trainer is geweest bij Ajax. Dan was er nu al nul spanning meer geweest. Als je zoveel meer geld hebt en je besteedt het goed met de juiste trainer vanaf het begin… Nu is het nog spannend, omdat Ajax zo'n dramatisch jaar heeft", zegt Perez bij Dit was het Weekend.

Mats Wieffer was in Sittard de uitblinker aan Rotterdamse zijde. "Het is wel pijnlijk dat hij van Excelsior overkomt, zo lang geblesseerd is en zo makkelijk mee gaat", meent de Deen. Ook Karim El Ahmadi prijst de 23-jarige controleur, die op fraaie wijze zijn eerste Eredivisie-goal voor Feyenoord maakte. "Met Wieffer erbij klopt alles bij Feyenoord. Het middenveld was een tijdje niet in balans met Kökcü en Timber. Ze wonnen hun wedstrijden nog wel, maar vandaag (zondag, red.) speelden ze gewoon fantastisch voetbal."

"Wieffer kijkt altijd om zich heen en haalt de passlijn eruit. Hij is een beetje de Aursnes van vorig jaar", vervolgt El Ahmadi. "Aan de bal ziet het er makkelijk uit, maar het is heel moeilijk om zo simpel te spelen. Ik vind hem voetballend echt een meerwaarde, zeker tegen de kleintjes. Voor Kökcü is het ook heerlijk, die kan nu ook heen en weer pendelen. Feyenoord wilde in december nog spelers halen. Het is een geluk bij een ongeluk dat die deal niet doorging", doelt hij op FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki. "Feyenoord is veel beter gaan voetballen met Wieffer."

De voormalig Marokkaans international is echter niet alleen onder de indruk van het middenveld. "Als je de verdediging van Feyenoord vergelijkt met die van Ajax en PSV, dan is die van Feyenoord het meest stabiel. Ze durven door te dekken en zijn snel. Zelfs Yilmaz werd er gek van. Hancko en Geertruida maakten op mij een heel goede indruk. Ook door die verdediging zie ik ze als nummer één kandidaat om kampioen te worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie