Cocu kritisch op arbitrage tegen Ajax: 'In mijn ogen is de eerste goal buitenspel'

Cocu kritisch op arbitrage tegen Ajax: 'In mijn ogen is de eerste goal buitenspel'

27 februari - 08:53
327

Phillip Cocu is van mening dat het eerste doelpunt van Ajax afgekeurd had moeten worden. De trainer van Vitesse had daarom gehoopt op een punt, maar moest uiteindelijk een 1-2 verliespartij incasseren tegen de Amsterdammers. 

"Ik denk dat we er echt een wedstrijd van gemaakt hebben", vertelt Cocu na de wedstrijd tegen Ajax bij de NOS. We komen goed op voorsprong. "Die tegengoal valt dan ook te snel, want ik weet zeker dat als we met die ene goal de rust halen dan worden zij onrustig. We hebben bijna niks weggegeven tot die slotfase, toen we open huis gingen houden." Door het verlies van Vitesse tegen Ajax kan de ploeg van Cocu nog niet omhoog kijken en staat het dertiende in de Eredivisie.

Cocu had over het eerste doelpunt van Ajax ook nog wat te klagen aangaande de arbitrage. "Wat aan me knaagt is die eerste goal. Dan ben ik misschien wat ouderwets, maar in mijn ogen is dat buitenspel. Je haalt voordeel uit die buitenspelsituatie. Dus dat is wel even slikken voor ons."

Maar bij de tweede goal legt Cocu de schuld volledig bij zijn eigen ploeg. "Die tweede is natuurlijk eigenlijk veel kwalijker, omdat we georganiseerd staan. Onze verdediger laat zich verrassen en dat mag natuurlijk niet gebeuren. Maar ik kijk met vertrouwen naar de komende wedstrijden. Als we spelen zoals we tegen Ajax hebben gedaan, dan liggen daar ook kansen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie