Van Dijk en Koeman maken opvallende keuzes bij stemming voor FIFA-awards

Van Dijk en Koeman maken opvallende keuzes bij stemming voor FIFA-awards

27-02-2023 23:28
20

Virgil van Dijk en Ronald Koeman hebben allebei gestemd op Lionel Messi voor The Best FIFA Men's Player Award. Als bondscoach en aanvoerder van het Nederlands elftal mochten allebei hun top-drie samenstellen.

Van Dijk zette Messi dus op nummer één. Volgens de verdediger van Liverpool was ploeggenoot Mohamed Salah in 2022 de op één na beste voetballer van de wereld. Hij is daarmee de enige van alle captains en coaches die Salah in zijn top-drie had staan. Karim Benzema, tegen wie Van Dijk het nog opnam in de finale van de Champions League, eindigde als derde in de stemming van de Nederlander.

Koeman koos voor een andere nummer twee en drie dan zijn aanvoerder. Volgens de bondscoach had Luka Modrić er met zilver vandoor moeten gaan. In juni staat Oranie tegenover de Kroaat, in de halve finale van de Nations League. Jude Bellingham is de derde keus van Koeman. De Engelsman blonk uit op het WK in Qatar.

Zoals bekend is Messi er uiteindelijk met de prijs vandoor gegaan. Kylian Mbappé finishte als tweede, terwijl Benzema derde werd.