Wijnaldum gaat bij basisdebuut voor Roma onderuit bij angstgegner Cremonese

28-02-2023 20:29
29

AS Roma is dinsdagavond verrassend onderuit gegaan op bezoek bij laagvlieger Cremonese, dat onlangs in de Coppa Italia ook al te sterk was voor de Romeinen. De ploeg van trainer José Mourinho, die opnieuw een rode kaart kreeg, verloor met 2-1.

Roma steekt de laatste weken uitstekend in vorm, maar daar was op bezoek bij Cremonese weinig van te merken. De thuisploeg, die met slechts twaalf punten onderaan bungelt in de Serie A, kwam al na zeventien minuten spelen op voorsprong via Frank Tsadjout. Hij schoot de bal schitterend langs Rui Patrício.

Kort na rust kreeg Roma een nieuwe tegenslag te verwerken. Mourinho was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter, uitte zijn onvrede en werd niet voor het eerst dit seizoen met rood van het veld gestuurd. Vanaf de tribunes zag hij hoe Leonardo Spinazzola na 71 minuten spelen toch voor de 1-1 zorgde.

Georginio Wijnaldum, die na 290 dagen weer eens vanaf de aftrap verscheen, wist met zijn teamgenoten niet door te drukken. Sterker nog, de thuisploeg kreeg in de 83e minuut zelfs een strafschop. Daniel Ciofani schoot raak en bezorgde daarmee Cremonese de eerste competitiezege van dit seizoen. De Italiaanse laagvlieger won op 1 februari in de beker ook al van Roma.