Wijnaldum wordt met gejuich ontvangen bij zwalkend Roma: 'Gini deed het heel goed'

Wijnaldum wordt met gejuich ontvangen bij zwalkend Roma: 'Gini deed het heel goed'

01-03-2023 09:51
14

De eerste minuten van Georginio Wijnaldum bij AS Roma leverden mooie woorden op van trainer José Mourinho. Roma verloor dinsdag met 2-1 van Cremonese, terwijl Wijnaldum zijn basisdebuut maakte voor I Giallorossi.

Het was een frustrerende wedstrijd voor Mourinho's team, waarin Wijnaldum één van de weinige lichtpuntjes was. De Portugees koos ervoor om Wijnaldum vanaf het begin te laten spelen. "Gini deed het heel goed naar mijn mening. Hij speelde een positieve wedstrijd, zelfs in de eerste helft toen ons voetbal slordig was", aldus Mourinho in Italiaanse media.

In de tweede helft kreeg Wijnaldum het vertrouwen van Mourinho om de wedstrijd uit te spelen. Mede door omstandigheden, maar desondanks zag Mourinho dat deze beslissing goed uitpakte voor de Nederlander. "In de tweede helft deed zich een normale situatie voor waarin ik niet zoveel veranderingen hoefde door te voeren, maar de omstandigheden van de wedstrijd zorgden ervoor dat hij 90 minuten speelde, wat goed voor hem is." Wijnaldum kwam voor het laatst in actie op 14 mei 2022 bij Paris Saint-Germain. Vanwege blessureleed moest de voormalig Liverpool-speler maandenlang vanaf de zijlijn toekijken bij Roma.