17-jarige Nederlander maakt indruk in Juve-jeugd: 'De Ligt is een voorbeeld'

17-jarige Nederlander maakt indruk in Juve-jeugd: 'De Ligt is een voorbeeld'

01-03-2023 10:15
31

Dean Huijsen hoopt bij Juventus in de voetsporen te treden van Matthijs de Ligt. Het zeventienjarige Nederlandse toptalent maakt een sterke indruk in de jeugd van de Italiaanse topclub en hoopt snel hetzelfde te doen in de hoofdmacht onder trainer Massimilano Allegri.

Huijsen blonk op jonge leeftijd uit bij Málaga, waarna hij een droomstap naar Juventus afdwong. Daar kreeg hij te maken met zijn idool Matthijs de Ligt. "Ik heb vorig seizoen een keer met hem getraind, daarna hebben we nog even gekletst. Matthijs is heel aardig". aldus de verdediger in gesprek met Voetbal International.

"Als speler heeft hij ondanks zijn leeftijd al zo veel meegemaakt, dat is eigenlijk ongelooflijk", vervolgt de Amsterdammer. "Ook hij ging naar Juventus om een betere verdediger te worden. Dat begrijp ik inmiddels wel, want hier leer je specifieke dingen. Matthijs is zeker een voorbeeld voor me."

De stormachtige ontwikkeling van Huijsen leverde hem onlangs al een plek op in de Europa League-selectie van Juventus. Die plek verdiende hij met name door zijn onverstoorbaarheid, constateert trainer Mischa Visser, die met hem samenwerkt bij Oranje O18. "Zet hem in een vol stadion en hij raakt niet in paniek. Hij is zelfverzekerd, zonder arrogant te zijn. Dean vertrouwt op zijn kwaliteiten en laat zich niet beïnvloeden door de atmosfeer of in wat voor team hij speelt."