Swart uit kritiek op aankoopbeleid Ajax: 'Die twee zijn echt onnodige aankopen'

Swart uit kritiek op aankoopbeleid Ajax: 'Die twee zijn echt onnodige aankopen'

01-03-2023 17:17 Laatste update: 18:01
111

Sjaak Swart zou graag wat meer eigen jeugd zien bij het eerste elftal van Ajax. In gesprek met Het Parool vertelt 'Mister Ajax' over het gemis van vertrokken spelers en overbodige jongens die daarvoor terug zijn gehaald.

Als het gaat om vertrokken spelers, dan heeft Swart een duidelijk beeld wie hij het meest mist. "Lisandro Martínez mis ik het meest ja. Hij was zo snel en zo sterk. Zijn landgenoot Nicolas Tagliafico naast hem ook. Ook zo eentje die je drie keer voorbij moest. Leiders mis ik in dit team. Vroeger hadden we er wel vijf." Swart bezoekt nog altijd veel wedstrijden van Ajax en probeert ook veel uitwedstrijden gegaan.

Sommige spelers die Ajax terughaalde voor de vertrokken jongens, kunnen Swart niet bekoren. Florian Grillitsch en Jorge Sánchez waren volgens de oud-speler van de Amsterdammers onnodige aankopen. "Dan kun je beter in je eigen kweekvijver vissen." Voor Swart moet het niveau echt wel wat hoger. "Zo moet het zijn bij Ajax. En 80 procent geven is niet genoeg als je weet dat je tegenstanders meer dan 100 procent geven. Dat doen ze allemaal."