Ten Hag vol lof over Weghorst: 'Een van de besten, hij doet geweldig werk'

Ten Hag vol lof over Weghorst: 'Een van de besten, hij doet geweldig werk'

01-03-2023 23:54
95

Erik ten Hag heeft een verklaring voor het feit dat Manchester United dit seizoen wedstrijden weet om te draaien. Tegen West Ham United (3-1) kwamen The Mancunians niet voor het eerst terug van een achterstand.

Door de zege op The Hammers heeft United zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Daarin treft de ploeg van Ten Hag Fulham op Old Trafford. "Ik zal het nog eens herhalen: dit team haat verliezen", stelt de Nederlandse manager na afloop. "Als het erop lijkt dat ze een wedstrijd verliezen, kunnen ze het tempo opschroeven en een manier vinden om te winnen. Daar hebben we vandaag een goed voorbeeld van gezien."

Wedden

Meer odds

Ten Hag begon tegen West Ham met slechts vijf dezelfde namen als in de League Cup-finale tegen Newcastle United. Harry Maguire, Tyrell Malacia, Marcel Sabitzer en doelpuntenmaker Alejandro Garnacho krijgen complimenten van de manager. "Ik heb hem voor de wedstrijd gezegd dat hij nu eens als basisspeler impact op de wedstrijd moet hebben. Hij maakte een geweldig doelpunt", zegt Ten Hag over Garnacho. "Hij was een constante dreiging voor West Ham. Dan is het ook moeilijk om hem af te stoppen."

Wout Weghorst
Een van de uitblinkers aan United-zijde tegen West Ham was Wout Weghorst. Dat onderkent Ten Hag. "Wout was een van de beste spelers op het veld. Sinds hij bij ons is aangesloten hebben we pas een keer verloren. Hij doet geweldig werk. Nu moet hij dat vasthouden, want hij is in zijn rol heel belangrijk."