Wijndal over Schreuder-uitspraak: 'Of ik dat gek vond? Ja, niet sterk van hem'

Wijndal over Schreuder-uitspraak: 'Of ik dat gek vond? Ja, niet sterk van hem'

02-03-2023 13:44
175

Dat Alfred Schreuder openlijk twijfelde aan de trainingsarbeid van Owen Wijndal, vindt de linksback 'gek'. Wijndal beweert dat de oud-trainer van Ajax dat nog niet persoonlijk tegen hem had verteld, voordat hij het in de media verkondigde.

Toen Ajax twee maanden geleden gelijkspeelde bij NEC, zat Wijndal heel de wedstrijd op de bank. "Ik vind dat hij meer kan brengen. Dat weet hij ook, we pushen hem daarin", zei Schreuder na afloop over de linkspoot. De oefenmeester doelde daarbij op de trainingsarbeid van Wijndal. De back reageert daar nu op in gesprek met Ajax Life. "Of ik dat gek vond? Ja", luidt zijn eerste reactie.

"Tijdens het trainingskamp in Marbella was het gevoel nog goed. Ik heb na NEC-uit ook met de trainer gesproken en aangegeven dat ik het niet met hem eens was", gaat Wijndal verder. "Ik vond het ook niet sterk dat hij dat wel in de media zei, maar mij er eerder niet op had aangesproken. Natuurlijk mag een trainer vinden dat ik niet goed train. Ik houd juist van eerlijkheid. Dan is het aan mij om daar op een juiste manier op te reageren. Maar als ik zelf niets hoor..."

Daarna kreeg Wijndal weer complimenten van Schreuder, terwijl de Oranje-international voor zijn gevoel niets anders deed. "Na een paar trainingen hoorde ik dat Schreuder zei dat het kwartje was gevallen. In zijn ogen deed ik dus blijkbaar andere dingen dan daarvoor. Ik vond zelf dat ik nog altijd goed en hard trainde."