Terugblikken op fiasco van Ajax: 'Ik denk dat ze qua niveau nu beter zijn'

Terugblikken op fiasco van Ajax: 'Ik denk dat ze qua niveau nu beter zijn'

02-03-2023 16:37
57

Hidde Jurjus schat dit Ajax hoger in dan het team in mei 2016 het kampioenschap verspeelde bij De Graafschap. De Amsterdammers grepen toen naast de landstitel op De Vijverberg, terwijl Jurjus het doel van De Graafschap verdedigde.

Ajax had aan een overwinning tegen De Graafschap genoeg voor het kampioenschap in 2016, maar daar kwam niets van terecht. Bijna zeven jaar later is Jurjus weer van de partij, als de twee ploegen tegenover elkaar staan in de KNVB Beker. "Eerlijk gezegd heb ik niet meer aan die wedstrijd gedacht", vertelt Jurjus voor de camera van ESPN. "Nee, echt niet. Het was zo'n andere setting."

"Ik denk dat Ajax nu beter is dan toen qua niveau, eerlijk gezegd", stelt Jurjus. "Ik heb die wedstrijd zelf ervaren: wij kwamen toen op 1-1 en toen waren ze het kwijt. Ik denk niet dat dit Ajax het zo snel meer kwijt is. Ik snap dat ze het moeilijk hebben in de Eredivisie, maar ik denk wel dat ze nu spelers met een hoger niveau hebben dan toen." De Graafschap en Ajax staan donderdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar in Doetinchem.