Dick Advocaat blikt terug op clash met Van Nistelrooij: 'Is een hele rel geworden'

Dick Advocaat blikt terug op clash met Van Nistelrooij: 'Is een hele rel geworden'

2 maart - 18:37
11

Dick Advocaat prijst de ontwikkeling die PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft doorgemaakt. De Kleine Generaal wijst op een flinke clash die hij als bondscoach had met de voormalig topspits.

"We stonden tegen Tsjechië achter en ik haalde hem eruit. Daar hebben we een hele woordenwisseling over gehad", vertelt Advocaat, geciteerd door De Telegraaf. "Het is een hele rel geworden, maar dat is later uitgesproken. Ruud zei tegen mij: Ook al speel ik slecht, ik kan altijd een goal maken. Dat heeft hij op het EK 2004 waargemaakt."

"Ik ben niet de enige trainer geweest met wie hij woorden heeft gehad", vervolgt Advocaat. "Dat heeft hij ook met Eric Gerets gehad en met Alex Ferguson, met iedereen. Hij was zo gefocust om te presteren. Geweldig om te zien, maar hij zag niet dat er ook nog een paar anderen op de bank zaten. Als het dan niet draait, zet je er als trainer een ander in. Dat zal hij nu wel snappen, denk ik", aldus de ervaren oefenmeester, die donderdag met ADO Den Haag tegenover het PSV van Van Nistelrooij staat. De aftrap in het Philips Stadion is om 18.45 uur.

Advocaat is in ieder geval positief verrast door de manier waarop Van Nistelrooij het trainersvak invult. "Ik vind dat hij heel verstandig met spelers omgaat. Dat zie je aan hoe hij het aanpakt met die talentvolle jongen van 19 (Johan Bakayoko, red.). Hij is niet een trainer die gelijk gaat zeggen ’dit moet je meer doen, dit moet je minder doen.’ Hij laat zo’n jongen voetballen en in zijn vrijheid. Op die leeftijd is dat heel positief voor een speler. Als je dat als beginnende trainer al begrijpt, is dat heel belangrijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s