Heitinga: 'In het begin koos ik ervoor om hem in bescherming te nemen'

Heitinga: 'In het begin koos ik ervoor om hem in bescherming te nemen'

02-03-2023 21:32
62

John Heitinga is overtuigd van de kwaliteitein van Calvin Bassey. De trainer denkt dat Ajax nog veel plezier gaat beleven aan de 23-jarige verdediger.

"In het begin heb ik er voor gekozen om hem een beetje in bescherming te nemen. Toen had iedereen het over zijn voetballende kwaliteiten, nu wordt hij constant geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten", vertelt Heitinga voorafgaand aan het bekerduel met De Graafschap bij ESPN. "Het is een verdediger: dat is zijn primaire taak. Je moet eerst je man uitschakelen en dan moeten anderen voor het voetballen gaan zorgen. Maar Calvin is niet voor niets gehaald door ons. Hij is een absolute meerwaarde", aldus de oefenmeester van Ajax.

Heitinga ziet dat er nog veel rek in Bassey zit. "Hij is nog steeds een hele jonge jongen. Calvin heeft ontzettend veel potentie, maar zijn primaire taak is eerst zijn man uitschakelen. Hij heeft heel veel snelheid, hij heeft fysieke kracht en kan in de breedte verdedigen. In de afgelopen periode heb je gezien dat wij hem toch nodig hebben en dat heeft hij heel goed gedaan", besluit hij.