De Jong geeft scheidsrechters advies: 'Altijd voor fluiten, doen ze het niet meer'

De Jong geeft scheidsrechters advies: 'Altijd voor fluiten, doen ze het niet meer'

02-03-2023 22:29
41

Luuk de Jong is niet helemaal tevreden na de 3-1 overwinning van PSV op ADO Den Haag donderdagavond. Volgens de aanvoerder van de Eindhovenaren had zijn ploeg er wel wat meer dan drie mogen maken. Ook deelt De Jong zijn mening over het geduw en getrek bij corners tijdens verschillende wedstrijden.

"Als je kritisch bent waren we af en toe slordig in de eerste helft", vertelt De Jong na het duel bij ESPN. "Als je ook de kansen ziet die we kregen, dan denk ik wel dat je er vier, vijf of zes moet maken vandaag. In ieder geval complimenten aan de jongens die de corners bij ons namen. Die waren perfect, maar we maken ze gewoon niet af. Daar hadden we meer uit moeten halen."

De Jong had ook nog een mening over het geduw en getrek tijdens corners. Volgens de aanvoerder van PSV moet daar heel anders naar worden gekeken in het huidige voetbal. "Ik vind dat het niet bij het spel hoort. Met opzet ga je dan iemand vasthouden. Ik vind dat scheidsrechters daar eigenlijk altijd voor mogen fluiten. Mensen houden dan vanzelf geen shirtjes meer vast en dan moeten ze zelf lichamelijker gaan verdedigen. Maar zo blijft het de interpretatie van de scheidsrechter."