Vinícius werd horendol van defensieve Frenkie bij Barça: 'Had rood moeten krijgen'

Vinícius werd horendol van defensieve Frenkie bij Barça: 'Had rood moeten krijgen'

03-03-2023 08:09
97

Frenkie de Jong won donderdagavond met FC Barcelona van Real Madrid en pakte zo een goede uitgangspositie voor de Copa del Rey. De middenvelder is normaal in de passing een uitblinker voor de Catalanen, maar onder andere Marca zag de Nederlander dit keer juist verdedigend uitblinken.

De Jong had volgens de sportkrant een belangrijk aandeel in het stoppen van Vinícius Junior. 'Ronald Araujo zakt tijdens een El Clásico altijd uit naar rechts om Vinícius af te stoppen, maar nu kreeg hij hulp van De Jong. De middenvelder zakte veel uit naar rechts om de Uruguayaan succesvol te ondersteunen. Maar hij stond ook positioneel goed in de as van het veld, waardoor Karim Benzema veel moeite had om tussen de linies te komen.'

Vinícius raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd door De Jong, dat hij de middenvelder met een rasechte judoworp naar de grond werkte. Volgens de commentator bij Cadena SER had de Braziliaan daarvoor rood moeten krijgen. "Een scheidsrechter als deze zou daar altijd in moeten grijpen. Hij had hier zijn tweede gele kaart moeten krijgen en Real Madrid had met tien verder gemoeten."