Dortmund is Bundesliga-koploper na winst op Leipzig, Reus evenaart clubrecord

03-03-2023 22:34
12

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond het topduel met RB Leipzig (2-1) gewonnen. Marco Reus gidste Die Borussen met een doelpunt voor de geschiedenisboeken naar de koppositie in de Bundesliga.

Bij Leipzig begon Christopher Nkunku weer eens in de basis. Dat gebeurde voor het laatst 111 dagen geleden. De Fransman zou meegaan naar het WK in Qatar, maar raakte in aanloop naar het eindtoernooi geblesseerd. Het was Dortmund, waar Donyell Malen opnieuw geen basisplaats had, dat de overhand had in de openingsfase.

Halverwege de eerste helft kreeg de de thuisploeg een strafschop nadat voormalig Heracles-doelman Janis Blaswich een overtreding beging. Reus scoorde en tekende daarmee voor zijn 159e doelpunt in dienst van Dortmund. De Duitser heeft nu Michael Zorc geëvenaard als clubtopscorer aller tijden. Emre Can zorgde voor rust nog voor de 2-0.

Emil Forsberg maakte het duel een kwartier voor tijd nog spannend met zijn aansluitingstreffer, maar Dortmund trok de drie punten uiteindelijk over de streep. Door de zege mag de ploeg van trainer Edin Terzic zich voorlopig koploper noemen. Naaste achtervolger Bayern München speelt zaterdagavond tegen VfB Stuttgart.