Kluivert over vroeg Ajax-vertrek: 'Soms kan ik mezelf voor m'n hoofd slaan'

Kluivert over vroeg Ajax-vertrek: 'Soms kan ik mezelf voor m'n hoofd slaan'

04-03-2023 07:49 Laatste update: 09:29
148

Justin Kluivert heeft teruggeblikt op zijn vertrek bij Ajax in 2018 en erkent dat hij nu vermoedelijk een andere keuze zou maken. De 23-jarige vleugelaanvaller vertrok voor zeventien miljoen euro naar AS Roma en zag de Amsterdammers vervolgens sportieve hoogtepunten beleven.

De ploeg van Erik ten Hag won in eigen land de dubbel en bereikte de halve finale van de Champions League. Is Kluivert te vroeg weggegaan? "Achteraf, als je nu kijkt, zou je dat wel kunnen denken", reageert hij bij Ziggo Sport. "Waar zou ik nu zijn als ik bij Ajax was gebleven? Misschien was ik dat jaar dat het heel goed ging in de Champions League op de bank beland, of misschien niet. Misschien was ik juist meegegaan in het niveau. Dat is moeilijk om te zeggen."

Wedden

Meer odds

Als Kluivert het over mocht doen, zou hij dan dezelfde keuze maken? "Dat is een goede vraag, een hele goede vraag. Ik denk eerlijk gezegd dat ik het nu anders zou aanpakken", erkent de tweevoudig Oranje-international. "Alleen in het leven maak je nu eenmaal keuzes en daar moet je achter staan. Ik weet dat er nog veel meer inzit. Soms kan ik me voor mijn hoofd slaan, maar dat hoort er ook bij, we geven nooit op."

Roma verhuurt Kluivert momenteel aan Valencia, waar hij tussen bank en basis pendelt. Het was voor bondscoach Ronald Koeman niet genoeg om de ex-Ajacied op te nemen in zijn voorlopige selectie bij Oranje. "Steeds als ik de selectie zie dan kan ik me wel op mijn hoofd slaan, dan denk ik: Justin, kom op man, daar moet je ook gewoon bij zitten", geeft de rappe buitenspeler toe.

Kluivert weet nog niet hoe zijn toekomst eruitziet, maar die ligt vermoedelijk niet bij AS Roma. "Dat is voor mij wel een gesloten boek." Zijn contract in Stadio Olimpico loopt nog door tot medio 2024. Naar verluidt beschikt Valencia over een koopoptie van tien miljoen.