'Barça gaat voor transfervrij vertrek clubicoon liggen en start gesprekken op'

'Barça gaat voor transfervrij vertrek clubicoon liggen en start gesprekken op'

04-03-2023 14:47
9

FC Barcelona wil langer door met Sergio Busquets. De 34-jarige middenvelder loopt komende zomer uit zijn contract in Camp Nou en wordt gelinkt aan een transfer naar de Verenigde Staten of Saudi-Arabië. De Catalanen wil een exit van de controleur voorkomen.

Trainer Xavi Hernández ziet in hoe belangrijk Busquets binnen en buiten de lijnen voor Barcelona is en wil hem om die reden dolgraag behouden, meldt Mundo Deportivo. De gesprekken over een contractverlenging zijn naar verluidt al opgestart. Busquets leek op weg naar de uitgang, maar zou zich hebben bedacht door de goede ontwikkeling van de huidige koploper van La Liga.

Wedden

Meer odds

Dat Barça door de financieel noodlijdende situatie komende zomer mogelijk geen middenvelder kan aantrekken, is voor Xavi een extra reden om Busquets binnenboord te houden. De Spanjaard is door de jaren heen uitgegroeid tot een clubicoon, met liefst 710 gespeelde wedstrijden. Busquets won tot dusver liefst 33 prijzen met Barcelona.

Eerder deze week bereikte Barcelona al een akkoord met Sergi Roberto over een nieuwe verbintenis. De multi-inzetbare speler tekende voor één seizoen bij.