Knappe houdini-act van eerder dood en begraven Schalke 04

04-03-2023 17:25
5

Schalke 04 leek dood en begraven, maar is door een 0-2 overwinning op mede-degradatiekandidaat VfL Bochum ineens weer springlevend.

Schalke verloor op 24 januari voor het laatst met 1-6 van RB Leipzig. Daarna volgde vier keer op rij een 0-0 en een 2-1 zege op VfB Stuttgart, waardoor Die Königsblauen plots weer mogen hopen op handhaving.

Vlak voor rust kwam Schalke op voorsprong door een eigen goal van Manuel Riemann, die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Daardoor ging Schalke met een voorsprong de tweede helft in, waarin het lang spannend en onzeker bleef. De bezoekers leken het duel tien minuten voor tijd te beslissen met de goal van Marius Bulter, waarna de 1-2 van Bochum, dat getraind wordt door Thomas Letsch, werd afgekeurd.

Daardoor wist Schalke dat het gedaan was. Schalke draagt de rode lantaarn over aan Bochum, maar is met een zeventiende plaats allesbehalve uit de zorgen. Het goede nieuws is dat het wel weer meedoet om handhaving. Bochum, Schalke, TSG Hoffenheim en VfB Stuttgart hebben allen negentien punten.