Hulp voor Ten Hag in strijd om Bellingham: 'Zou United boven Liverpool kiezen'

Hulp voor Ten Hag in strijd om Bellingham: 'Zou United boven Liverpool kiezen'

05-03-2023 10:54
41

Liverpool en Manchester United worden tot de belangrijkste kanshebbers gerekend in de strijd om Jude Bellingham. Rio Ferdinand helpt zijn oude club en beveelt een transfer naar Old Trafford aan voor de middenvelder van Borussia Dortmund.

De voormalig topverdediger was al vol lof over Erik ten Hag, die ervoor heeft gezorgd dat Manchester United weer in de lift zit. Het tegenovergestelde lijkt te gelden voor Liverpool, dat een moeizaam seizoen draait. "Als je de twee clubs in een grafiek zet, gaat Manchester United naar boven, terwijl de groei van Liverpool gestagneerd is", concludeert Ferdinand bij de BBC.

Wedden

Meer odds

"Bellingham is een van de meest begeerde middenvelders in het internationale voetbal", gaat het clubicoon van The Mancunians verder. "Als ik de speler was en ik kreeg de vraag: Liverpool of Manchester United? Dan wist ik wel waar ik naartoe ging. Ook zonder mijn voorgeschiedenis als speler zou ik komende zomer dan naar United gaan."

"De manier waarop het team er nu uitziet, de manier waarop het team nu vorm krijgt, de manier waarop de managers de ploeg leiden... Volgens mij is het duidelijk wie van de twee in de nabije toekomst succesvoller zal zijn. Ik zou toch echt aan de kant van United gaan staan", besluit Ferdinand.

Bellingham is op negentienjarige leeftijd al uitgegroeid tot de grote ster van Borussia Dortmund. De Duitse topclub zou dan ook inzetten op een bedrag dat richting de 150 miljoen euro gaat.