Silberbauer voelt naweeën bij spelers na rampweek Utrecht: 'Het zijn geen robots'

Silberbauer voelt naweeën bij spelers na rampweek Utrecht: 'Het zijn geen robots'

05-03-2023 12:34
28

Trainer Michael Silberbauer heeft zich uitgelaten over de grote vormdip waar FC Utrecht plotseling in terecht is gekomen. De Domstedelingen verloren midweeks van Spakenburg in de KNVB Beker en zagen afgelopen vrijdag ook Fortuna Sittard winnen in De Galgenwaard.

Utrecht leed dinsdag een historische nederlaag tegen Spakenburg (1-4). Volgens de oefenmeester was die pijnd de daaropvolgende wedstrijd tegen Fortuna absoluut nog voelbaar. "Je zag dat er vrijdagavond een gebrek aan zelfvertrouwen in het elftal zat. We moeten heel hard gaan werken om dat weer om te draaien", aldus Silberbauer tegenover Voetbal International

De bekerdeceptie heeft behoorlijk rondgespookt in de hoofden van de Utrecht-spelers, meent de Deen. "Het veroorzaakt een zekere druk. Iedereen wilde tegen Fortuna Sittard het veld op en een antwoord geven. Maar zoals ik al zei, je voelde dat er minder vertrouwen was."

Volgens de oefenmeester zijn de naweeën van een dergelijke verliespartij logisch. "We hebben te maken met mensen, geen robots. Dinsdag heeft impact. Ik weet zeker dat als er in jouw leven iets negatiefs gebeurt, dat impact op jou zal hebben. Voetbal vinden ze allemaal heel belangrijk, dit is waar ze van houden. Natuurlijk heeft het impact op ze."