Real Madrid komt tegenslag van Clásico niet te boven en scoort niet tegen Betis

05-03-2023 22:52
36

Real Madrid is er niet in geslaagd om zondagavond een overwinning te pakken in de competitie. Op bezoek bij Real Betis werd het een doelpuntloos gelijkspel. Hierdoor wordt de voorsprong van FC Barcelona op de naaste belager uit de Spaanse hoofdstad nu negen punten.

Carlo Ancelotti koos in vergelijking met de halve finale tegen de aartsrivaal uit Barcelona, voor twee nieuwe vleugelverdedigers. Niet Nacho en Dani Carvajal stonden daar, maar Eduardo Camavinga en Lucas Vázquez. Ook Aurélien Tchouameni mocht voor het eerst na zijn blessure weer in de basis beginnen. Dat ging ten koste van Luka Modric. Ook Rodrygo deed tegen Betis vanaf de aftrap mee.

Real Madrid leek na veertien minuten al een extreem goede start te hebben door de openingsgoal van Antonio Rüdiger via een vrije trap van Karim Benzema. Die vlieger ging echter niet op omdat de VAR een stokje stak voor het doelpunt. Uiteindelijk was Real Madrid wel de bovenliggende partij in het eerste bedrijf, maar Real Betis kwam er ook goed door op sommige momenten. Gescoord werd er echter nog niet.

In de tweede helft viel voornamelijk Thibaut Courtois op. De doelman van de bezoekers kreeg niet erg veel te doen, maar bij de uitbraken van Real Betis kon de Belg ijzersterk optreden. Maar ook Claudio Bravo greep aan de andere kant van het veld een aantal keer goed in. Uiteindelijk viel er geen doelpunt, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Door het gelijke spel loopt Barcelona weer twee punten uit na hun overwinning op Valencia. Het gat tussen de nummer één en twee in Spanje bedraagt nu negen punten.