AZ kruipt in underdogpositie: 'Spelen tegen een grote club, zij zijn favoriet'

AZ kruipt in underdogpositie: 'Spelen tegen een grote club, zij zijn favoriet'

06-03-2023 23:07
31

AZ-trainer Pascal Jansen ziet kansen tegen SS Lazio. De oefenmeester gaat dinsdagavond in de achtste finale van de Conference League niet afwijken van zijn spelopvatting.

Jansen stond maandag de pers te woord in het Stadio Olimpico, waar dinsdag om 18.45 uur afgetrapt wordt. "Uiteraard hebben we onze ideeën voor morgen, maar we hebben ook onze eigen identiteit", zegt hij. "Ik heb de wedstrijd tegen Sampdoria live gezien in het stadion en de wedstrijd tegen Napoli met veel belangstelling bekeken op televisie. We zien ook wel degelijk de zwaktes van Lazio en die gaan we morgen proberen te benutten. De waarheid ligt altijd op het veld."

Wedden

Meer odds

Jordy Clasie is iets voorzichtiger in zijn uitspraken. "We hebben een mooie tegenstander geloot. Dit is een fantastisch stadion, en we spelen tegen een grote club. Zij zijn denk ik favoriet." Bij Lazio is doelpuntenmaker Ciro Immobile afwezig wegens een blessure. "Een voordeel? Het kan twee kanten op. Hij is belangrijk voor Lazio, vooral met het afmaken. Aan de andere kant heeft Lazio een grote groep en kunnen ze dit waarschijnlijk wel opvangen."