'Ajax en PSV maken interesse kenbaar bij management van Utrecht-groeibriljant'

'Ajax en PSV maken interesse kenbaar bij management van Utrecht-groeibriljant'

07-03-2023 06:48
159

Ajax en PSV volgen nadrukkelijk de ontwikkeling van Taylor Booth bij FC Utrecht. De Eredivisie-topclubs hebben zijn management al laten weten de 21-jarige middenvelder een interessante speler te vinden, zo meldt De Telegraaf.

De Amsterdammers en Eindhovenaren krijgen wel geduchte concurrentie. Voetbal International meldde maandag dat Booth op verschillende lijstjes staat in Europa. De eerste clubs zouden zich al in de Domstad hebben gemeld, waarvan eentje op dit moment zelfs nog in de Champions League actief is. Onder meer clubs uit Engeland, Spanje en België zouden in de race zijn. Bovendien verlangt Utrecht een recordbedrag van meer dan 8,5 miljoen euro.

Het verblijf van Booth bij FC Utrecht lijkt steeds meer tot één seizoen beperkt te blijven. De Domstedelingen namen hem afgelopen zomer transfervrij over van Bayern München. In achttien Eredivisie-duels was de Amerikaanse jeugdinternational, die voor de komende interlandperiode is opgenomen in de voorselectie van het A-team, goed voor twee goals en drie assists. Zijn contract in de Galgenwaard loopt tot medio 2025.