Timber over transfer: 'Komende zomer kijk ik wat de opties zijn'

Timber over transfer: 'Komende zomer kijk ik wat de opties zijn'

07-03-2023 08:10
39

Jurriën Timber sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen bij Ajax speelt. De 21-jarige verdediger genoot afgelopen zomer al de nodige interesse, maar hij zag toen af van een buitenlandse transfer.

Mogelijk maakt Timber na dit seizoen dezelfde keuze. "Je weet nooit wat er op je pad komt", zegt hij in een vragenvuur bij Ajax Life. "Afgelopen zomer was er interesse, maar heb ik de keuze gemaakt bij Ajax te blijven. Komende zomer zal ik weer kijken wat de opties zijn en een keuze maken. Ik zit bij Ajax goed, dat is voor nu het belangrijkste."

De Oranje-international heeft het goed naar zijn zin onder trainer John Heitinga, die het stokje overnam van Alfred Schreuder. Hij wil echter geen vergelijking maken. "We zijn nu met een nieuw hoofdstuk bezig, met Heitinga. Dat gaat goed. Er is plezier in de groep, er zit energie in de wedstrijden. Heitinga zit er kort op." Timber kende de voormalig mandekker al uit de jeugd. "Hij eiste toen veel van mij, dat bracht me naar een hoger niveau. Nu doet hij dat weer."

Ook onder Heitinga is Timber reserve-aanvoerder. Hij denkt niet dat zijn leeftijd een obstakel is. "Ondanks dat ik zelf nog vrij jong ben, heb ik al de nodige ervaring. Leeftijd zegt niet altijd iets, Matthijs de Ligt was achttien toen hij de eerste aanvoerder werd."

Timber wijst De Ligt als één van zijn voorbeelden aan in de Ajax-jeugd. "Maar ik heb ook veel geleerd van de slimmigheidjes van Joël Veltman en Daley Blind."