Schmidt maakt met Benfica gehakt van Brugge en is kwartfinalist Champions League

07-03-2023 22:48 Laatste update: 22:49
40

Benfica heeft dinsdagavond in eigen huis gehakt gemaakt van Club Brugge: 5-1. De Portugezen, die het eerste duel in België al vrij eenvoudig hadden gewonnen, hebben zich nu verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Champions League.

Het heenduel in Brugge eindigde, mede door een treffer van David Neres, in een 0-2 overwinning voor Benfica. Er moest in Portugal dus met drie doelpunten verschil gewonnen worden om de achterstand weg te poetsen. Een Belgische stunt in het Estádio da Luz zat er echter geen enkel moment in.

Benfica dacht al na drie minuten spelen op voorsprong te komen, maar de razendsnelle treffer van Joäo Mario werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het verzet van Brugge, waar Noa Lang na ruim twintig minuten spelen ontsnapte aan een rode kaart, brak na 38 minuten spelen alsnog. Rafa Silva vond het net met een fraai puntertje. Nog voor rust werd het 2-0 dankzij een mooie goal van Gonçalo Ramos, die de Brugge-verdedigers ogenschijnlijk makkelijk te kijk zette.

Na rust ging de ploeg van Schmidt door met het tandeloze en kansloze Brugge vernederen. Zonder Lang, die in de rust achterbleef, kregen de bezoekers na 57 minuten de 3-0 om de oren, via opnieuw Ramos. Joáo Mario tilde de scoren even later met een strafschop naar 4-0, waarna invaller Neres ook nog voor de 5-0 zorgde.

Het laatste wapenfeit was van Brugge en van Nederlandse makelaardij. Bjorn Meijer schoot geweldig raak. Benfica is door de zege de eerste kwartfinalist van de Champions League dit seizoen. Bij Brugge zal de druk verder toenemen op trainer Scott Parker, die ook in eigen land in belabberde vorm verkeert.