Ten Hag steunt United-zondebok: Niemand is perfect, iedereen maakt fouten

Ten Hag steunt United-zondebok: "Niemand is perfect, iedereen maakt fouten"

08-03-2023 13:35 Laatste update: 13:44
41

Erik ten Hag heeft zich woensdag, drie dagen na de ontluisterende nederlaag van Manchester United tegen Liverpool, van zijn meest strijdbare kant getoond. Volgens de manager is er ook geen reden om Bruno Fernandes de aanvoerdersband te ontnemen.

De afgang op Anfield (7-0) maakte de laatste dagen veel los in Engeland, maar Ten Hag probeerde het hoofd koel te houden. "We hebben erover gepraat", laat hij in de aanloop naar de eerste Europa League-ontmoeting met Real Betis weten.

"Dit was een grote setback, duidelijk. Iedereen heeft de wedstrijd gezien. Nu is het zaak om te resetten en terug te vechten", vervolgt Ten Hag. "Of de spelers mij teleurgesteld hebben? Nee, we doen het samen. We winnen samen en verliezen samen. Zondag hebben we er een puinhoop van gemaakt en daarmee moeten we dealen."

Tekst gaat door onder de samenvatting

Aan het wangedrag van Bruno Fernandes tegen Liverpool wil Ten Hag niet te zwaar tillen. De Portugese aanvoerder leek er in de tweede helft met de pet naar te gooien en gaf de grensrechter een duw. "Fernandes blijft zeker mijn aanvoerder", benadrukt de United-manager.

"Hij is bezig aan een briljant seizoen en speelt een belangrijke rol binnen het team. Hij geeft energie, speelt met veel intensiteit en is veel bezig met de spelers om hem heen. Niemand is perfect, iedereen maakt fouten. Ik ben blij met Bruno in mijn team", besluit Ten Hag.