'De slechtste dagen uit mijn leven had ik als trainer van FC Barcelona'

'De slechtste dagen uit mijn leven had ik als trainer van FC Barcelona'

8 maart - 16:47
42

Xavi Hernández heeft het soms zwaar met zijn rol als trainer bij FC Barcelona. De geboren Catalaan benadrukt dat hij de job heeft aangenomen om de club verder te helpen.

Tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad in zijn geboorteplaats Terrassa wordt Xavi gevraagd naar het trainerschap bij Barcelona. "Ik word constant beoordeeld en bekritiseerd. Dat is moeilijk. Ik heb een gezin en kleine kinderen. Er zijn veel momenten dat het niet loont om de trainer van Barcelona te zijn", zegt hij, opgetekend door Marca.

Xavi probeert zich zo min mogelijk aan te trekken van wat er in de media gezegd en geschreven wordt, toch doet het hem veel. "Het is lastig als ze je vertellen dat je niet goed bent of je geen persoonlijkheid hebt. Soms kun je je ervan afsluiten, maar dan hoor je van een vriend dat je wordt afgemaakt in de media. De slechtste dagen uit mijn leven had ik als trainer van Barcelona."

"Ik heb me vaak genoeg afgevraagd of dit het waard is", aldus een openhartige Xavi, die met Barcelona op kampioenskoers ligt. "Financieel ben ik onafhankelijk. Maar ik ben een fan van Barcelona en ik wil de club graag helpen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie