PSV bevestigt: Eindhovenaren sluiten nieuwe deal met Galatasaray over Van Aanholt

PSV bevestigt: Eindhovenaren sluiten nieuwe deal met Galatasaray over Van Aanholt

08-03-2023 17:09
74

Patrick van Aanholt is volgend seizoen ook speler van PSV, zo bevestigen de Eindhovenaren woensdag. Eerder op de dag werd al bekend dat de nummer vier van de Eredivisie de huurdeal met Galatasaray zou gaan verlengen.

PSV huurt Van Aanholt eigenlijk tot aan het einde van dit seizoen. De linksback maakt echter een goede indruk, waardoor de club langer met hem in zee wil. Dat is dus gelukt: volgend seizoen zal Van Aanholt ook op huurbasis actief zijn in het Philips Stadion. Als de vernieuwde huurdeal afloopt, loopt ook de Galatasaray-verbintenis van de 32-jarige verdediger af. Hij is dan dus transfervrij, zoals het er nu naar uitziet.

Wedden

Meer odds

Earnest Stewart. die sinds kort actief is als directeur voetbalzaken bij PSV, reageert verheugd op het nieuws. "Patrick is een vleugelverdediger zoals we die bij PSV graag zien: hij biedt aanvallende impulsen, maar heeft ook defensieve kwaliteiten. Daarnaast voegt hij een stukje ervaring aan de selectie toe. Om die redenen wilde we graag langer met hem door."

Van Aanholt, die al even in de jeugd van PSV speelde, reageert zelf ook kort op zijn verlengde verblijf in Eindhoven. "Het voelt alsof ik hier al het hele seizoen speel. Ik heb mijn draai erg snel gevonden en ben blij dat ik ook komend seizoen voor PSV in actie kom."