Spurs weet Italiaanse muur niet te slechten: Milan na elf jaar weer kwartfinalist

08-03-2023 23:05
19

Voor het eerst in elf jaar tijd mag AC Milan zichzelf weer kwartfinalist van de Champions League noemen. In een zeer matige wedstrijd wisten de Italianen een doelpuntloos gelijkspel over de streep te trekken tegen Tottenham Hotspur, waardoor het doorgaat in het miljardenbal.

Drie weken geleden boekte Milan in eigen huis een 1-0 overwinning op Spurs, waardoor het met een goede uitgangspositie kon afreizen naar Londen. Tottenham had op zijn beurt dus iets goed te maken, maar dat was niet aan het spel van de thuisploeg af te lezen. De eerste helf was het enorm slordig aan beide kanten. Daardoor stond de brilstand nog op het scorebord bij rust.

In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd iets meer tot leven. Eerst kwam Brahim Díaz, die in het heenduel nog de enige treffer maakte, tot een goede mogelijkheid. Later liet Tottenham van zich horen, via een verrassende uithaal van Pierre-Emile Højbjerg. De twee pogingen troffen alleen geen doel.

Spurs bleef daarna zoeken naar de voorsprong, maar het kwam nog steeds niet sterk voor de dag. Wereldkampioen Cristian Romero zat zijn eigen ploeg ook nog in de weg: in het laatste kwartier zette hij een flinke tackle in op Milan-captain Theo Hernández, die met een harde schreeuw naar de grond ging. Het leverde Romero zijn tweede gele kaart op, waardoor Tottenham met tien man nog een late treffer moest zien te produceren.

Dat lukte het matige Tottenham uiteindelijk niet meer, ondanks dat Harry Kane in de blessuretijd nog gevaarlijk werd met een kopbal. Het duel eindigde zo in een doelpuntloos gelijkspel. AC Milan mag zich daardoor gaan melden in de kwartfinale. Dat is voor het eerst sinds 2012. Tottenham moet zich nu gaan focussen op de competitie. Het is namelijk allerminst zeker dat de club volgend seizoen weer in de Champions League mag uitkomen.