'Schreuder en Club Brugge nog ver van elkaar verwijderd na eis van oefenmeester'

'Schreuder en Club Brugge nog ver van elkaar verwijderd na eis van oefenmeester'

9 maart - 08:12 Laatste update: 08:27
32

Een akkoord tussen Alfred Schreuder en Club Brugge ligt nog niet echt in het verschiet, meldt De Telegraaf. Na het ontslag van Scott Parker hoopte de Belgische club snel de Nederlander als vervanger aan te stellen, maar door zijn eisen is dat een lastige kluif gebleken.

Vooral de duur van het contract lijkt een struikelblok te zijn voor de partijen. Schreuder gaf aan dat hij graag terug wilde keren naar Club Brugge, maar de oefenmeester wil een meerjarig contract hebben met garanties op de lange termijn. De Belgen denken meer aan een contract voor onbepaalde tijd. Ondanks het bakkeleien over het contract blijft Schreuder wel een van de voornaamste kandidaten.

De reden dat Schreuder nog steeds hoog op het lijstje staat, is dat er weinig geschikte alternatieven zijn op het moment. Zo kan er gekozen worden voor een trainer die al onder contract staat bij een club, maar Club Brugge heeft veel liever een vrije kandidaat. Daarnaast kennen veel spelers de werkwijze van Schreuder en weten ze wat ze kunnen verwachten bij de club.

Schreuder verliet Club Brugge in de zomer van 2022 om het avontuur aan te gaan bij Ajax. Die periode was een redelijke mislukking te noemen, aangezien de trainer in januari 2023 op straat werd gezet vanwege tegenvallende resultaten. In zijn eerste periode bij Club Brugge was hij voor een half jaar trainer, maar werd hij wel kampioen van België.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s