Forse kritiek op Messi na CL-debacle: 'Hij is ongeschikt voor het hoogste niveau'

Forse kritiek op Messi na CL-debacle: 'Hij is ongeschikt voor het hoogste niveau'

09-03-2023 09:49
62

Lionel Messi is het Paris Saint-Germain-shirt niet waard, volgens oud-prof Jerome Rothen. De analist was bij RMC Sport meer dan kritisch op de Argentijn, die onverdienstelijk was in het treffen met Bayern München.

Rothen vloekte en tierde in de RMC Sport-studio, waar Messi met de grond gelijk werd gemaakt. "Messi, we willen je niet. Hij wilt geen moeite doen voor de club. Laatst hoorde ik hem zeggen dat hij gewend raakt aan het leven bij PSG. Alleen maar, omdat je dit jaar achttien goals maakte en zestien assists leverde tegen clubs als Angers en Clermont. Na het WK trapte PSG in de val, dat Messi ons prijzen kon laten winnen. Nou, hij wint ons helemaal niets!", zegt een woedende Rothen.

Messi's optredens in de grote wedstrijden valt de Fransman voornamelijk op. "In het Bernabeu stelde hij net zo teleur als de anderen. Hij was tegen Marseille wel goed, maar dat is de Ligue 1. Hij doet het niet in de Champions League. Hij heeft een geweldig linkerbeen en geweldige visie, maar dat zal hij op zijn vijftigste nog steeds hebben. Met zijn huidige mentaliteit is hij ongeschikt voor het hoogste niveau", stelt Rothen in al zijn woede.