Veerman positief veranderd: 'Wat gebeurt hier? Hij at alleen maar salades'

Veerman positief veranderd: 'Wat gebeurt hier? Hij at alleen maar salades'

09-03-2023 13:13
74

Joey Veerman maakt een goede ontwikkeling buiten de lijnen door, ziet voormalig ploeggenoot Henk Veerman. De twee speelden in het verleden samen bij sc Heerenveen en pendelden op en neer vanuit Volendam.

"Joey is de laatste jaren een stuk serieuzer geworden", constateert Veerman in gesprek met Voetbal International. De geboren Volendammers vieren geregeld samen vakantie en afgelopen zomer viel Veerman iets op. "Vaak namen we het er goed van, maar nu at-ie alleen maar salades. Wat gebeurt hier?, dacht ik. In dat opzicht is hij wel veranderd."

Het duo raakte bij Heerenveen al gauw bevriend. "Hij zegt wat hij denkt, net als ik. Misschien niet altijd slim, maar dat interesseert ons niet echt", aldus de FC Volendam-spits. "Helaas betaal je daar soms wel de prijs voor in het voetbal. Niet iedereen is ervan gecharmeerd als je lekker direct bent. Trainers ook niet."

Nikkie Bruinenburg, de zaakwaarnemer van de PSV-middenvelder, weet dat er een beeldvorming over Veerman bestaat. "Er werd ook weleens beweerd dat hij het wel prima vond, als hij gewoon bij een Nederlandse topclub zou eindigen. Is dus een fabeltje", benadrukt hij. "Joey heeft echt de ambitie om op termijn door te gaan."