Europees succes Van den Brom heeft ook nadeel: 'Dat heeft ons opgebroken'

Europees succes Van den Brom heeft ook nadeel: 'Dat heeft ons opgebroken'

09-03-2023 13:46 Laatste update: 14:00
27

John van den Brom is gelukkig als trainer van Lech Poznan. De Nederlander presteert goed in Europa en ziet een langer verblijf bij de Polen wel zitten, vertelt hij aan Voetbalnieuws.

Van den Brom werd in het begin van dit seizoen aangetrokken door de Poolse kampioen. De goede prestaties die de hoofdtrainer in Europa boekt, blijken een dubbelzijdig zwaard. "Als we kampioen hadden willen worden, hadden we die twee wedstrijden (in de competitie, red.) niet mogen verliezen. Die zaten precies tussen de Europese duels met Bodø/Glimt in. Dat heeft ons opgebroken. De Conference League is op dit moment het belangrijkst. Voor het kampioenschap is de achterstand nu te groot, maar je weet het nooit." Lech Poznan loopt zestien punten achter op koploper Rakow Czestochowa.

Toch is het gemis van een kampioenschap geen enorme zorg voor Van den Brom. "Omdat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden, is er altijd een vanget. Als je uit de Champions League vliegt heb je altijd nog de Europa League en de Conference League om de groepsfase te halen. Dat was de eerste graadmeter voor mij om ons daar te profileren."

Over zijn toekomst in Polen spreekt hij zich voorzichtig uit. "Ik zit hier bij een mooie club met goede mensen die bereid zijn te luisteren naar mijn ideeën. Dat is alleen maar leuk. Een verlenging sluit ik zeker niet uit, maar ik heb daar nog niet over nagedacht."