Feyenoord treft oude bekende in Polen: ploeg was altijd trefzeker tegen Shakhtar

Feyenoord treft oude bekende in Polen: ploeg was altijd trefzeker tegen Shakhtar

09-03-2023 13:15 Laatste update: 15:00

ADVERTORIAL - Feyenoord hervat donderdagavond het Europese avontuur en reist af naar Polen om het tegen Shakhtar Donetsk op te nemen. De ploeg van Arne Slot beleefde vorig seizoen een topjaar in Europa en daarom zijn de verwachtingen hoog. Feyenoord speelde al eerder een tweeluik tegen de Oekraïeners en wist daarin in beide duels te scoren. 

Eerdere ontmoeting op hoogste podium

Feyenoord trof Shakhtar in 2017 in de groepsfase van de Champions League en maakte daar een memorabel tweeluik van. De ploeg stond destijds onder leiding van Giovanni van Bronckhorst en verloor in De Kuip met 1-2 van de Oekraïeners. In Donetsk ging het met 1-3 mis. In de afgelopen vijf jaar zijn er echter veel dingen veranderd voor beide ploegen.

De Rotterdammers eindigden vijf jaar geleden als nummer vier van Nederland en liepen uiteindelijk een achterstand van zeventien punten op ten opzichte van landskampioen PSV. Inmiddels gaat Feyenoord na 24 wedstrijden aan kop in de Eredivisie en heeft Shakhtar het juist lastig. De Oekraïense club is de laatste jaren heer en meester in de eigen competitie, maar staat nu op punten gelijk met uitdager Dnipro-1, die in de Conference League nog tegen AZ speelde.

Nog geen speler bij Unibet? Registreer je nu en pak €40 aan Free Bets!

Feyenoord reist af naar Polen om de uitwedstrijd te spelen en is volgens de bookmakers ruim favoriet om het duel naar zich toe te trekken. Spits Santiago Gimenez neemt zijn ploeg de laatste maanden op sleeptouw en is meer dan eens belangrijk geweest voor enkele fraaie comebacks van de Rotterdammers. Verliest Feyenoord niet en maakt Gimenez een doelpunt? Daar staat een fraaie odd van 4.25 op bij bookmaker Unibet

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.